Stichting Baasis - Haren en Tynaarlo

Naam Stichting Baasis
Adres Stationsweg 3
  9471 GJ Zuidlaren
Postadres Postbus 75
9470 AB Zuidlaren
Telefoon 050-4096920
Fax -
E-mail info@stichtingbaasis.nl
Website www.stichtingbaasis.nl
Directeur bestuurder Susanne de Wit

Algemene informatie

In september 2008 heeft de gemeenteraad van Haren en de gemeenteraad van Tynaarlo unaniem het voorstel aangenomen om het bestuur van het openbaar basisonderwijs van de beide gemeenten over te dragen aan een stichting. De stichting Baasis vormt het bestuur van het openbaar primair onderwijs in Haren en Tynaarlo.  Door de samenvoeging is een organisatie met 250 personeelsleden en ongeveer 2800 leerlingen ontstaan verdeeld over 17 scholen met 20 locaties. De scholen staan in de clusters Vries, Eelde, Zuidlaren en Haren.

De  organisatie is een onderwijsorganisatie met een duidelijk openbaar karakter, die zich profileert als een groep scholen, die diversiteit uitstraalt. Kwaliteit staat bij alle zaken bovenaan. De organisatie staat niet stil: zij ontwikkelt zichzelf en volgt de ontwikkelingen, die voor de organisatie belangrijk zijn (kernwoorden: openbaar, diversiteit, ontwikkeling, kwaliteit, veiligheid, kind, betrokkenheid, samen-werking, zorg).
 

De scholen bieden aan leerlingen en hun ouders kwalitatief hoogwaardig en effectief onderwijs en zijn ontdekkings-, leer- en ontmoetingsplaats: een integrale leefschool.